Jedzenie Bielsko
HOME / JEDZENIE BIELSKO
Witaj w Restauracji „Rogata” – miejscu, gdzie jedzenie Bielsko po pierwsze, nabiera wyjątkowego smaku! W sercu urokliwego Bielska po drugie, zapraszamy do naszego przytulnego lokalu, gdzie każdy posiłek to prawdziwa uczta dla zmysłów.
W Restauracji „Rogata” stawiamy na lokalność i autentyczność. Nasze dania są nie tylko wyjątkowo smaczne, ale także odzwierciedlają bogactwo kulinarnych tradycji Bielska. W naszym menu znajdziesz rozmaite potrawy, które doskonale oddają charakter tego miasta.
Jesteśmy dumni z faktu, że nasza restauracja jest miejscem, w którym spotykają się pasja do gotowania i miłość do lokalnej kuchni. Od tradycyjnych przysmaków po nowoczesne interpretacje klasycznych dań – u nas znajdziesz wszystko, czego dusza kulinarna zapragnie.
Zapraszamy Cię do Restauracji „Rogata”, gdzie jedzenie Bielsko staje się prawdziwym doznaniem dla Twojego podniebienia. Nie czekaj dłużej – zarezerwuj stolik już dziś i pozwól nam zatroszczyć się o Twój kulinarny komfort w sercu Bielska!
Dania „Rogate” – jedzenie bielsko
Ulubione potrawy i napoje naszych gości. To dania unikatowe,które po pierwsze, wykonujemy ściśle pod nadzorem od kilkunastu lat. Potrawy te stały się najbliższe naszym gościom i są z nami od 2000 roku, podpisując pod sobą metkę „ piekielnie dobrego jedzenia”
Szlak Kulinarny Śląskie Smaki Stół Beskidzki
W menu Karczmy Rogatej – są dania, które po drugie, oznaczamy znakiem „ Śląskie Smaki „ wyróżniają dania szczególne uznane za wyjątkowe. Po trzecie, słyną na całą Polskę i stały się wzorem tradycyjnej kuchni beskidzkiej.
Ręcznie robione – jedzenie bielsko
Z naszych rąk po czwarte, rodzą się : chleb tradycyjny, chleb do zup, pasztety, kilka rodzajów pierogów, kluski śląskie, zakwas na żurek, sosy do mięs, marynujemy mięsa. Pieczemy ciasta, robimy ciasteczka do kawy, na bieżąco tniemy surówki i sałatki. Po piąte, używamy tradycyjnego pieca opalanego drewnem, w którym pieczemy wyśmienite golonka, żeberka, chleby. Wszystkie dania po szóste, zasługują na wyróżnienie, wykonywane są w sposób ręczny i przyrządzane są od podstaw z wysoko jakościowych produktów
Nasza historia
Jakie były początki karczmy Rogata?
Karczma Rogata znajduje się w domu rodzinnym właściciela Krzysztofa Hankus. Budynek karczmy został wybudowany prze jego pra-pradziadka. Krzysztof zafascynowany historią domu, postanowił odnowić tradycję rodzinną i otworzyć lokal gastronomiczny. Początkowo był to lokal w którym jedzono przygotowywane przez mamę Krzysztofa. Wspaniałe śledzie na ostro, smalec z ogórkami, palono wspólne ogniska, na których każdy z zachwytem piekł kiełbasę z kija. Oczywiście głównym dodatkiem do dań było tradycyjne piwo. Atmosfera była więc dość rozluźniona i rodzinna.